Rørdiameter Dn, De, D, d, Φ

31-12-2019

Når du legger Dn, De, D, d, Φ sammen ... For eksempel: DN200, De200, D200, D200, Φ200, kan du finne det ut?

Generelt kan diameteren av røret deles inn i ytre diameter (De), indre diameter (D), og nominell diameter (DN).

DN refererer til den nominelle diameter av røret. Merk: Dette er hverken den ytre diameter eller den indre diameter. Det er gjennomsnittet av den ytre diameter og den indre diameter, som kalles den gjennomsnittlige indre diameter. Når utformingen benytter nominell diameter DN for å indikere rørets diameter, bør det være en sammenligningstabell mellom nominell diameter DN og de tilsvarende produktspesifikasjonene. Vann eller gasstransport stålrør (galvanisert eller ikke-galvanisert stålrør), støpejernsrør, stål-plast-sammensatte rør, og polyvinylklorid (PVC) rør skal være merket med en nominell diameter "DN" (slik som DN15.DN20)

De refererer hovedsakelig til den ytre diameteren av røret. Vanligvis merket med De, alle trenger å bli merket i form av ytre diameter X veggtykkelse. Det er i hovedsak brukt for å beskrive sømløse stålrør, plastrør som for eksempel PVC, og andre rør som krever en klar veggtykkelse. Ta galvanisert sveiset stålrør som et eksempel, de to merkingsmetoder under anvendelse av DN og De er som følger: DN20 De25 x 2,5mm

DN25 De32 x 3mm

DN32 De40 x 4mm

DN40 DE50 x 4mm

Vi foretrekker å bruke DN å merke sveisede stålrør, og bruker sjelden De til etikett rør uten å involvere veggtykkelse; imidlertid merking av plastrør er en annen sak; Det er fortsatt knyttet til industri vaner. I selve byggeprosessen Rørledningene slik som 20, 25, og 32 vi refererer til kort referere til De, ikke DN. Det er en forskjell i spesifikasjoner her. Unnlatelse av å finne ut kan lett føre til tap i innkjøp og byggeprosessen. Den forbindelse metode for de to rørmaterialer er noe mer enn skrueforbindelse og flensforbindelsen. Andre tilkoblingsmetoder brukes sjelden. Galvanisert stål, rør og PPR rør kan bruke ovennevnte to typer av forbindelser, med unntak av at røret med mindre enn 50 er mer praktisk, og flensen med mer enn 50 er mer pålitelig.

Merk: Hvis to metallrør av forskjellige materialer er tilkoblet, er det nødvendig å vurdere om en galvanisk reaksjon vil oppstå. Ellers vil det akselerere korrosjonshastigheten for den aktive metallrøret. Det er best å bruke en flensforbindelse og bruke gummipakninger for å skille de to rør. Disse metallene separeres, blant bolter, til å være atskilt med pakninger for å unngå kontakt.

D refererer vanligvis til den indre diameter av rørledningen

d betegner den indre diameter av betongrør

Φ representerer diameteren av en felles sirkel

Selvfølgelig kan Φ også indikere den ytre diameter av røret, men på dette tidspunkt bør den multipliseres med veggtykkelsen. For eksempel: Φ25 x 3, betyr det at rør med en ytre diameter på 25 mm og en veggtykkelse på 3 mm.

For sømløse stålrør eller ikke-jernholdige rør, "ytre diameter x veggtykkelse" skal merkes. For eksempel: Φ107 × 4, hvor Φ kan utelates.

Noen av stålrør i Kina, ISO og Japan er merket med veggtykkelse for å indikere stålrøret veggtykkelse serie. For denne type av et stålrør, er uttrykket røret ytre diameter x veggtykkelse. For eksempel: Φ60.5 x 3.8

De respektive områder av De, DN, d, og ф!

De-- PPR, PE-rør, polypropylen rør

DN-- Nominell diameter av polyetylen (PVC) rør, støpejernsrør, stål-plast-sammensatte rør, galvanisert stålrør

d-nominell diameter på betongrør

ф - Den sømløse stålrør eller ikke-jernholdige rør bør merkes med "ytre diameter x veggtykkelse"

Få den siste prisen? Vi svarer så snart som mulig (innen 12 timer)

Personvernregler