Prosessen med tynnveggede deler

05-05-2020

Tynnveggede hylsedeler er alltid utsatt for deformasjon under behandlingen, og det er ovale eller små midlere og stor midje figurer i begge ender, som gjør det vanskelig å garantere behandlingskvaliteten av delene. Dens klem utforming er ofte en av de diskuterte punktene. La oss ta en titt på to eksempler på tynn vegg ligaen design i å snu og fresing, og hvordan de løser deformasjon problemet.

Part.1 Maskinering ordningen av tynnveggede hylsedelene på fresemaskiner

Den tynnveggede hylse arbeidsstykket er vist i figuren. Nøkkelen spaltebredde på 6 mm er garantert av nøkkelspalten fresen; symmetrien i symmetriplan på begge sider av sporet til den φ45h6 akse er 0,05 mm og den parallellitet er 0.10mm; spordybden er 8mm.

precision machined components

Plasseringsopplegg og posisjoneringskomponentene

Bestem posisjonering ordningen og velge posisjonering komponenter:

brass machining parts

Design av klem ordningen og klemanordning

brass bushings

precision machined components

Design av ligaen struktur

posisjonering enhet

Den lange V-formet blokk er den viktigste posisjoneringselement i denne fikstur, eliminerer 4 usikkerheter av arbeidsstykket. Kan bli funnet i relevante nasjonale standarder eller industristandarder.

brass machining parts

Support ermet:

brass bushings

2. kleminnretning

precision machined components

brass machining parts

3. Hjelpeinnretning

brass bushings

4. Klips spesifikk

precision machined components

5.Overview av ligaen

brass machining parts

1. Klips spesifikk 2. Den sylindriske tapp 3. eksenterhjul braketten 4. Eksentrisk hjulet 5. Bevegelig V-formede blokk 6. Knivblokk 7. Fast V-formede blokk

Part.2 prosessplan for indre hull behandling av tynnveggede deler

Arbeidsstykket blir behandlet av sømløse stålrør. Overflateruheten av den indre hullet og den ytre vegg er Ra1.6 um, noe som kan oppnås ved å dreie. Imidlertid cylindricalness av den indre hull er 0,03 mm, noe som krever høyere krav til tynnveggede deler. Ved masseproduksjon, er prosessen rute omtrent: blanking-varmebehandling-bil endeflate-bil ytre sirkel-bil indre hullkvalitetsinspeksjon.

brass bushings

Intern hull behandling er nøkkelen til kvalitetskontroll. Det er vanskelig å garantere en sylinder på 0,03 mm når vi skjære den indre hull uten den ytre sirkelen og tynnvegget hylse.

Nøkkelteknologi for bil hull

Nøkkelen teknologi vende er å løse problemene med stivhet og chip fjerning av indre vende verktøy. For å øke stivheten av det indre hullet dreieverktøy, treffe følgende tiltak:

1. øke tverrsnittsarealet av stammen, så mye som mulig, er vanligvis spissen av det indre hullet Dreieverktøy plassert på toppen av skaftet, slik at tverrsnittsarealet av stammen, er mindre og mindre enn 1 / 4 av den tverrsnittsarealet av hullet. Hvis spissen av det indre hullet dreie verktøyet er plassert på senterlinjen for skaftet, kan tverrsnittsarealet av stammen, i hullet økes sterkt, som vist på figuren til høyre nedenfor.

precision machined components

2. Lengden av verktøyholderen forlengelsen kan være så lang som lengden av arbeidsstykket som skal bearbeides er 5-8mm, for derved å øke stivheten til verktøyholderen og redusere vibrasjoner under skjæreprosessen.

Løs chip fjerning problemer

Hovedkontrollen er skjære utstrømningsretning. Den grove Dreieverktøyet krever at flisen for å flyte på overflaten som skal behandles (foran chip). Av denne grunn er en positiv vinkel hellingsDreieVerktøy brukes, slik som vist i figuren under.

brass machining parts

Ved endt dreining, er det nødvendig at flisen strømmer mot midten og flisen sluppet ut fremover (hull sponfjerning). Derfor, ta hensyn til sliperetningen forkant når skjerpe kniven. Blad legering YA6, gjeldende M type, dens bøyefasthet, slitasjemotstand, slagseigheten, og anti-adhesjon og temperatur med stål er god.

brass bushings

Når skarphet, de fremre vinkel sliper på en sirkel med en buelignende vinkel på 10-15 °, og ryggvinkelen er 0.5-0.8mm bort fra veggen i henhold til den behandling buen (verktøyets bunnlinjen er i radianer). Brikken B-punkt glatting kant er R1-1.5, og hjelpe bakre vinkel er grunnen til 7-8 °, og AA punktet for E innerkant er malt til chips utladnings utover.

prosesseringsmetode

1. En akselbeskyttelsen må gjøres før behandling. Hovedformålet med den akselbeskyttelsen er å dekke det indre hullet av den tynne vegg-gjennomføring av bilen i sin opprinnelige størrelse, og feste den med den fremre og bakre sentre, slik at den kan behandle den ytre sirkel uten deformasjon, og opprettholde kvaliteten og nøyaktigheten av den ytre sirkelen behandling. Derfor behandlingen av akselbeskyttelsen er et viktig ledd i prosessen for behandling av tynnveggede foringsrør.

precision machined components

45 # karbon strukturelle rundstål anvendes for behandling av skaftet beskyttelse blank; endeflaten av bilen blir åpnet med to B-type topphull, og at bilen er avrundet med en margin på 1 mm. Etter varmebehandling, bråkjøling, anløpning, og forming, forlate 0,2 mm for sliping. Re-varmebehandle den knuste brann overflate med hardhet HRC50, og deretter male den med en sylindrisk kvern som vist i figuren under. Nøyaktigheten oppfyller kravene, og vil bli brukt etter ferdigstillelse.

2. For å tillate at arbeidsstykket som skal behandles på en gang, vil emnet skal klemmes og avskåret.

3. Varmebehandling brukes for temperering og setting av hår embryo første, og hardheten er HRC28-30 (hardhet som kan behandles).

4. Dreieverktøy benytter C620. Først blir den fremre spissen fast i spindelen kjegle stilling. For å hindre deformasjon av arbeidsstykket når klem den tynnveggede hylse, blir en åpen-sløyfe tykk hylse tilsatt, som vist nedenfor.

brass machining parts

For å opprettholde masseproduksjon, blir den ytre ende av den tynnveggede hylse bearbeidet til en ensartet størrelse d, og det hersker over t er en aksial fastspenning. Den tynnveggede hylse presses for å forbedre kvaliteten av det indre hullet av bilen og beholde størrelsen. Tatt i betraktning den generering av skjære varme, er det vanskelig å forstå størrelsen av arbeidsstykket ekspansjon. Behovet for å helle tilstrekkelig skjærevæske for å redusere termisk deformasjon av arbeidsstykket.

5. Bruk selvsentrerende tre-chuck for å fastspenne arbeidsstykket fast, bilen endeflaten, og den grove bilen indre sirkel. Resterende mengde av 0.1-0.2mm presisjon dreining endrer behandling rasjon til maskineringen innrømmelse av skjære akselen til full over sittende og ruhet kravene i vakt aksel. Fjern det indre hullet Dreieverktøy, vakt aksel til den fremre midt, bruker bakdokk sentrum for å klemme i henhold til lengden krav, endrer den ytre dreieverktøy for å grov dreining av den ytre ring, og deretter fullføre henvisning til tegningen kommer kravene. Etter å ha passert inspeksjonen, bruker en kutter for å kutte det til ønsket lengde. For å glatte skjæret når arbeidsstykket er brutt, bør skjæreeggen være skrått slipt for å gjøre endeflaten av arbeidsstykket flate; den mindre del av beskyttelsen aksel er slipt for å skjære av spalten og redusere størrelsen av arbeidsstykket. Skaden ble forårsaket av fallende.

Den ovennevnte fremgangsmåte for behandling av tynnveggede hylser løser problemet med deformering eller dimensjons- og formfeil som ikke tilfredsstiller kravene. Praksis har vist at behandlingseffektiviteten er høy, enkel å betjene, og er egnet for behandling av lang tynnveggede deler. Størrelsen er lett å forstå. Det er fullstendig i en andre gang, og masseproduksjon er mer praktisk.

Få den siste prisen? Vi svarer så snart som mulig (innen 12 timer)

Personvernregler