maskin design (1)

29-06-2020

1


Designklassifisering


Mekanisk design kan deles inn i tre typer: ny design, arvet design og variantdesign.


1. Ny design


Bruk moden vitenskap og teknologi eller nye teknologier som har vist seg å være gjennomførbare gjennom eksperimenter, og utform nye maskiner som ikke har vært tidligere.


2. Arve designet


I henhold til brukserfaring og teknisk utvikling er det eksisterende maskineri å forbedre ytelsen, redusere produksjonskostnadene eller redusere driftskostnadene.


3. Variantdesign


For å tilpasse seg de nye behovene blir det eksisterende maskiner delvis modifisert eller lagt til eller d, og et variantprodukt forskjellig fra standardtypen er utviklet.


2


Hovedprosess


1. Formulere designoppgaver basert på kundenes behov, markedsbehov og nye vitenskapelige forskningsresultater.


2. Foreløpig design. Inkludert å bestemme arbeidsprinsippet og den grunnleggende strukturelle formen til maskinen, utføre bevegelsesdesign, strukturell utforming og tegne en foreløpig generell plan og foreløpig gjennomgang.


3. Teknisk design. Inkludert endring av designet (i henhold til meningene fra den foreløpige gjennomgangen), tegning av alle delene og den nye generelle planen, og den andre gjennomgangen.


4. Arbeidstegningsdesign. Inkludert den endelige modifiseringen (i henhold til uttalelsen fra den andre gjennomgangen), tegning av alle arbeidstegninger (for eksempel deltegninger, monteringstegninger og generalforsamlingstegninger, etc.), og formulering av alle tekniske dokumenter (for eksempel deleliste, slitedeler) liste, bruksanvisning osv.).


5. Stereotypdesign. Maskiner for batch- eller masseproduksjon. For noen designoppgaver som er relativt enkle (for eksempel ny design av enkle maskiner, arvet design eller variantdesign av generelt maskiner, etc.), kan foreløpige designprosedyrer utelates.


3


designfase


Kvaliteten på en maskin avhenger i utgangspunktet av designkvaliteten. Effekten av produksjonsprosessen på maskinens kvalitet er hovedsakelig for å oppnå den kvaliteten som er spesifisert i designen. Derfor er designstadiet til maskinen nøkkelen til å bestemme kvaliteten på maskinen.


Den aktuelle prosessen refererer bare til en smal teknisk designprosess. Det er en kreativ arbeidsprosess, og det er også et arbeid som utnytter den eksisterende vellykkede opplevelsen fullt ut. Bare ved å kombinere arv og innovasjon kan vi designe maskiner av høy kvalitet. Som en komplett maskin er det et komplekst system


(1) Planlegging


I planleggingsfasen, foreta en fullstendig undersøkelse og analyse av behovene til den designet maskinen (redaktørens merknad: for eksempel nøye å studere kundenes behov og gi relevant informasjon, gjentatte ganger kommunisere med kunden for å tydeliggjøre kundens ideer og intensjoner, etc. ), gjennom Analyse for å tydeliggjøre funksjonene som maskinen skal ha, og legge frem de begrensningene som er bestemt av miljø, økonomi, behandling og tidsbegrensning for fremtidig beslutningstaking. På dette grunnlaget, skriv klart ut de overordnede kravene og detaljene til designoppgaven, og til slutt danner designoppgaveboken som et sammendrag av dette stadiet.


Designoppgaveboken skal generelt inneholde: maskinens funksjon, økonomiske og miljømessige beskyttelsesestimater, produksjonskrav i generelle estimater, krav til grunnleggende bruk og forventet frist for å fullføre prosjekteringsoppgavene. For øyeblikket kan disse kravene og forholdene bare gi et fornuftig område, snarere enn nøyaktige tall. For eksempel kan det bestemmes av kravene som må oppfylles, minimumskravene og kravene du vil oppnå.


(2) Schema design


I henhold til forskjellige arbeidsprinsipper er det mulig å utarbeide en rekke spesifikke implementeringsbyråer. For eksempel bare ved skjæring av gjenger kan arbeidsstykket bare roteres og verktøyet kan beveges lineært for å kutte tråden (for eksempel å kutte tråden på en vanlig dreiebenk), eller verktøyet kan roteres og flyttes for å skjære tråden uten å bevege arbeidsstykket (bruk for eksempel en dyse for å behandle tråder). Dette betyr at selv for samme arbeidsprinsipp kan det være flere forskjellige strukturelle løsninger.


I planutformingsstadiet må forholdet mellom referanse og innovasjon håndteres riktig. Prefedentene for å lykkes med lignende maskiner bør brukes som referanse, og de originale svake leddene og delene som ikke oppfyller kravene til eksisterende oppgaver, bør forbedres eller endres fundamentalt. Det er nødvendig å aktivt innovere, motsette konservatisme og kopiere det originale designet, og motsette seg disse to feilaktige tendenser til å blindt søke nyhet og forkaste rimelig originalopplevelse.


(3) Teknisk design


Målet med den tekniske designstadiet er å produsere generelle monteringskisser og komponentmonteringsskisser. Bestem omriss og grunnleggende dimensjoner for hver komponent og dens deler gjennom skissdesign, inkludert forbindelsen mellom hver komponent, omriss og grunnleggende dimensjoner på komponentene. Til slutt tegner du arbeidstegninger, monteringstegninger og monteringstegninger av delene.


For å bestemme de grunnleggende dimensjonene til hoveddelene, må følgende arbeid utføres


(1) Kinematisk utforming av maskinen.


I samsvar med det bestemte konstruksjonsskjemaet, bestem parametrene til de bevegelige delene (kraft, hastighet, lineær hastighet osv.). Gjør deretter kinematikkberegninger for å bestemme bevegelsesparametrene (hastighet, hastighet, akselerasjon, etc.) for hver bevegelig komponent.


(2) Dynamisk beregning av maskinen.


Kombiner struktur og bevegelsesparametere for hver del for å beregne størrelsen og egenskapene til belastningen på hver hoveddel. Lasten som er oppnådd på dette tidspunktet er bare den nominelle (eller nominelle) belastningen som virker på delen fordi delen ikke er designet ennå.


(3) Design av arbeidsevnen til deler.


Når du kjenner størrelsen og egenskapene til den nominelle belastningen på hoveddelene, kan den innledende utformingen av komponentene og delene gjøres. Arbeidskapasitetskriteriene som konstruksjonen bygger på, må være rimelig trukket med henvisning til de generelle feilforholdene til komponenter, arbeidsegenskaper, miljøforhold, etc. Det er generelt styrke, stivhet, vibrasjonsstabilitet og livskriterier. Gjennom beregning eller analogi kan de grunnleggende dimensjonene til delene og komponentene bestemmes.


(4) Design av komponentmonteringsskisser og generalforsamlingsskisser.


I samsvar med de grunnleggende dimensjonene til hoveddelene og komponentene som er bestemt, design monteringskisser og generelle monteringskisser. Konturen og dimensjonene til alle delene må struktureres på skissen. I dette trinnet må strukturen og størrelsen på hver del være godt koordinert, og strukturproduserbarheten av de designede delene og komponentene må vurderes fullt ut slik at alle delene har den mest fornuftige konfigurasjonen.


(5) Kontroller hoveddelene.


Det er noen deler. I trinn (3) ovenfor, fordi den spesifikke strukturen ikke er bestemt, er det vanskelig å utføre detaljerte beregninger av arbeidskapasitet, slik at bare foreløpige beregninger og design kan gjøres. Etter å ha tegnet sammenstillingsskisser og generelle monteringskisser, er strukturen og dimensjonene til alle delene kjent, og forholdet mellom tilstøtende deler er også kjent. Bare på dette tidspunktet kan belastningen som virker på delen bestemmes mer nøyaktig, og de forskjellige detaljfaktorene som påvirker delens arbeidsevne kan bestemmes. Bare under denne betingelsen er det mulig og nødvendig å utføre nøyaktige kontrollberegninger for noen viktige eller kompliserte deler med kompliserte former og spenningsforhold. I henhold til resultatene av bekreftelsen,


I hvert trinn i teknisk design har den optimaliserte designteknologien som er utviklet de siste tre eller fire tiårene i økende grad vist sin evne til å oppnå det beste valget av strukturelle parametere. Noen nye numeriske beregningsmetoder, som finittelementmetoden, etc., kan gjøre at de tidligere vanskelige kvantitative beregningsproblemene får gode, tilnærmede kvantitative beregningsresultater. For noen få veldig viktige, kompliserte og dyre deler må modelltestmetoden brukes til å designe når det er nødvendig, det vil si at modellen er laget i henhold til de foreløpige designtegningene, og de svake delene eller overflødige seksjonene på strukturen blir funnet gjennom testen I henhold til størrelsen, styrke eller reduser for å endre den originale designen, og til slutt nå det perfekte nivået. Den mekaniske pålitelighetsteorien brukes i det tekniske designstadiet. Den kan evaluere om de konstruerte komponentene og delene strukturerer og deres parametere oppfyller pålitelighetskravene ut fra pålitelighetsperspektivet, og fremlegger forslag for å forbedre designen, og dermed forbedre maskinens designkvalitet ytterligere. . Disse nye designmetodene og konseptene bør brukes og promoteres i designen slik at de kan utvikles deretter.


I samsvar med strukturen og størrelsen på den endelige tegningen av delarbeidstegningen, tegner du sammen tegning og generalforsamlingstegning. Gjennom dette arbeidet kan du sjekke størrelsen og strukturelle feilene som kan være skjult i delstegningen. Folk kaller dette arbeidet på vanlig måte kalt samling.

Få den siste prisen? Vi svarer så snart som mulig (innen 12 timer)

Personvernregler