Er du sikker på at du forstår disse toleranser?

11-02-2020

I produksjon, hvis vi misforstår toleransene merket på tegningene, vil det avvike behandlingen analyse, bearbeiding resultater og krav, og selv bringe alvorlige konsekvenser.

01 Retthet

Retthet, som er ofte referert til som planhet, indikerer at den virkelige form av de lineære elementer som på en del forblir i en ideell rett linje. Rett toleranse er den maksimalt tillatte variasjon av selve linjen til den ideelle rette linje.

Eksempel 1: I et gitt plan, må toleransesonen være i området mellom to parallelle rette linjer med en avstand på 0,1 mm.

aluminium maskinering

Eksempel 2: sette et merke Φ før toleranseverdien, da toleransesonen må være i området av en sylindrisk overflate med en diameter på 0,08 mm.

aluminium CNC maskinerings deler

02 Planhet

Temperatur, den såkalte Temperatur, indikerer den faktiske formen av de plane elementer i den delen, og opprettholder den ideelle plan. Den flathet toleranse er den maksimalt tillatte variasjon i den aktuelle overflate fra det ideelle plan.

Eksempel: Toleransen Sonen er området mellom to parallelle plan i en avstand på 0,08 mm.

aluminium CNC maskinerings

03 Rundhet

Rundhet som vanligvis kalles den grad av rundhet, indikerer at den virkelige form av elementene på den delen holdes ved en lik avstand fra dens senter. Rundhet toleranse er den maksimalt tillatte variasjon mellom selve sirkelen og den ideelle sirkel på den samme delen.

Eksempel: Toleransesonen må være på det samme normale avsnitt og i området mellom to konsentriske sirkler med en radius forskjell på 0,03 mm.

aluminium maskinering

04 sylinderform

Sylinderform betyr at de punkter på konturen av den sylindriske overflaten på den delen holdes i samme avstand fra aksene. Den sylinderform toleranse er den maksimalt tillatte variasjon av selve sylinderen som vender mot den ideelle sylinder.

Eksempel: Toleransen Sonen er området mellom to koaksiale sylindriske flater med en radius forskjell på 0,1 mm.

aluminium CNC maskinerings deler

05 Linje Contour

Linje kontur er en kurve av hvilken som helst form på et gitt plan av en del for å opprettholde sin ideelle form. Linje kontur toleranse refererer til den tillatte variasjon av selve konturen av en ikke-sirkulær kurve.

Eksempel: Toleransen Sonen er området mellom to konvolutter som omslutter en rekke sirkler med en diameter på 0.04mm toleranse. Sentrene til sirklene ligge på en linje med en teoretisk korrekt geometri.

aluminium CNC maskinerings

06 Ansikts Contour

Ansikts kontur er en tilstand som indikerer en buet overflate av hvilken som helst form på en del og opprettholder sin ideelle form. Overflatekonturen toleranse refererer til den aktuelle kontur av et ikke-sirkulært kurvet overflate, og den tillatte variasjon av den ideelle konturen overflate.

Eksempel: toleranseområdet er dannet av omhyllende to konvolutt linjer av en serie av kuler med en diameter på 0,02 mm. Sentrene for sfærene bør teoretisk være på overflaten av den teoretisk korrekte geometri.

aluminium maskinering

07 Parallellitet

Parallellisme, vanligvis kjent som graden av parallellitet, indikerer at selve elementene som måles på den delen blir holdt ved like avstander fra referansen. Parallellitet toleranse er den maksimalt tillatte variasjon mellom den virkelige retning av den målte elementet og den ideelle retning parallelt med referanse.

Eksempel: Hvis merket Φ tilsettes før toleranseverdien, er det toleranseområde i den sylindriske overflate av referanse parallelle diameter Φ0.03mm.

aluminium CNC maskinerings deler

08 vertikalitet

Dets vertikale, som er generelt referert til som den grad til hvilken de to elementer forblir innbyrdes ortogonale, indikerer at den målte elementet på en del opprettholder en riktig 90 ° vinkel i forhold til referanseelementet. Dets vertikale toleranse er den maksimalt tillatte variasjon mellom den virkelige retning av den målte elementet og den ideelle retning normalt på referanse.

Eksempel 1: sette et merke Φ foran toleransesonen, da toleransesonen er vinkelrett på den sylindriske flate med en diameter på 0,1 mm på referanseplanet.

aluminium CNC maskinerings

Eksempel 2: Den toleranse Sonen må være mellom to parallelle plan med en avstand på 0,08 mm og vinkelrett på referanselinjen.

aluminium maskinering

09 Tilt

Helningen er den riktige tilstand for å indikere at de to elementer på den delen som vender i en gitt vinkel i forhold til hverandre. Helningen toleranse er den maksimalt tillatte mengden av variasjon mellom den virkelige orientering av det målte elementet og den ideelle orientering av referansen ved en hvilken som helst gitt vinkel.

Eksempel 1: Den toleranse sone av den målte aksen er området mellom to parallelle plan med en avstand på 0,08 mm og en teoretisk vinkel på 60 ° fra referanseplanet A.

aluminium CNC maskinerings deler

Eksempel 2: sette et merke Φ før toleranseverdien, da toleransesonen må være innenfor en sylindrisk flate med en diameter på 0,1 mm. Toleransesonen være parallell med planet B vinkelrett til datum A og ved en teoretisk korrekt vinkel på 60 ° med nullpunktet A.

aluminium CNC maskinerings

10 Beliggenhet grad

Graden av stilling er nøyaktigheten av punkter, linjer og områder på den del i forhold til sin ideelle stilling. Stilling toleranse er den maksimalt tillatte variasjon i den faktiske posisjon for den målte elementet i forhold til den ideelle posisjon.

Eksempel: Når merket SΦ tilsettes før toleransesonen, er det toleransesonen i området på innsiden med en diameter på 0,3 mm på ballen. Posisjonen til midtpunktet av ballen toleransesonen er i forhold til de teoretisk riktige dimensjoner i referanse A, B, og C.

aluminium maskinering

11 Coaxial (konsentrisk) grad

Konsentrisitet, ofte referert til som graden av koaksialitet, indikerer at den målte aksen av delen er holdt på samme rette linje i forhold til referanseaksen. Den koaksialitet toleranse er den tillatte variasjon av den målte virkelige akse i forhold til referanseaksen.

Eksempel: Når toleranseverdien er merket, er toleransesonen i området mellom sylindre med en diameter på 0,08 mm. Aksen av den sirkulære toleransesonen svarer til nullpunktet.

aluminium CNC maskinerings deler

12 Symmetry

Symmetri er en tilstand i hvilken to symmetriske midtelementer på en del er holdt i den samme senterplanet. Symmetrien toleranse er den tillatte variasjon av symmetrimidtplan (eller senterlinje, aksen) av selve elementet til den ideelle symmetriplanet.

Eksempel: Toleransen Sonen er området mellom to parallelle plan eller rette linjer med en avstand på 0,08 mm og som er symmetrisk anordnet med hensyn til referansesenterplanet eller senterlinje.

aluminium CNC maskinerings

13 Round juling

Sirkulær utstrømning er en tilstand hvor den roterende overflate på den delen er innenfor et begrenset måleplan og forblir i en fast posisjon i forhold til referanseaksen. Den runde utstrømning toleranse er den maksimalt tillatte variasjon innenfor den begrensede måleområdet når den målte virkelige element roterer en hel sirkel uten aksial bevegelse rundt referanseaksen.

Eksempel 1: Toleransen Sonen er området mellom to konsentriske sirkler med en radius forskjell på 0,1 mm og senter av sirkelen på samme henvisnings akse vinkelrett på en hvilken som helst måleplanet.

aluminium maskinering

Eksempel 2: Den toleranse Sonen er området mellom to sirkler med en avstand på 0,1 mm på måle sylindrisk overflate i en hvilken som helst radiell posisjon koaksialt med referanse.

aluminium CNC maskinerings deler

14 Full juling

Full utstrømning refererer til mengden av utstrømning langs hele den målte overflate når delen er kontinuerlig rotert rundt referanseaksen. Full utstrømning toleranse er den maksimalt tillatte uttømmingsstrømning av den målte virkelige element når det er kontinuerlig rotert rundt referanseaksen mens indikatoren forholdsvis beveger seg langs sin ideelle kontur.

Eksempel 1: Toleransen Sonen er området mellom to sylindriske flater som har en radius forskjell på 0,1 mm og er koaksiale med referansen.

aluminium CNC maskinerings

Eksempel 2: Den toleranse Sonen er området mellom to parallelle plan med en avstand på 0,1 mm i radius og vinkelrett på referanseplanet.

aluminium maskinering


Få den siste prisen? Vi svarer så snart som mulig (innen 12 timer)

Personvernregler